Založ si blog

Microsoft Pix – umelá inteligencia už aj vo fotoaplikácií pre iOS

Microsoft pix aplikácia

Microsoft má síce svoj vlastný operačný systém Windows 10, ktorý má pre všetky možné zariadenia, vrátane telefónov. Napriek vlastnému systému, ale stále vydáva nové a nové aplikácie pre Android a iOS.

Len na App Store ich má desiatky ako napríklad OneNote na poznámky, PowerPoint alebo e-mailový klient Outlook. Recenzovaná aplikácia Microsoft Pix, je dostupná len pre iOS a na App Store je len pár dní.

Zdroj: techbox.dennikn.sk
Autor: Jakub Hrubý

 

Pix v skratke nahrádza základnú aplikáciu fotoaparátu jej oveľa inteligentnejšou a pokročilejšou verziou. Stiahnuť si ho môžete na iPhone, či iPad s iOS 8 a vyšším. Modely iPhonu podporuje od modelu 5S a iPad všetky modely Pro, Air a Mini.

Microsoft sľubuje, že aplikácia vytvorí lepšie fotky, bez akejkoľvek vašej činnosti mimo stlačenia spúšte. Je tomu naozaj tak ? Naozaj je, pretože aplikácia používa pri spracovaní fotiek umelú inteligenciu.

 

Microsoft Pix iphoneMicrosoft Pix

 

Prostredie aplikácie je jednoducho kamera. Vidíte čo fotíte, dole (vpravo pri orientácii na šírku) nájdete spúšť, prepínač na záznam videa a miniatúru práve vyfotenej fotografie.

Hore (vľavo pri orientácii na šírku) nájdete možnosť prepnúť na selfie kameru a skratku do galérie. Pri prvom spustení aplikácie vás privíta krátky tutoriál, takže sa nemusíte báť, že by ste boli stratení.

 

Microsoft Pix 10Microsoft Pix 5

 

Umelá inteligencia

Umelá inteligencia, ktorá sa stará o výsledné fotky funguje na základe pokročilých algoritmov. Rozmazané fotky, príliš tmavé objekty alebo osoba na fotke so zavretými očami.

To sú javy, ktorým by malo byť vďaka Pix koniec. A musím povedať, že aplikácia funguje naozaj slušne a to nie len pri týchto scénach, ale dokáže vylepšiť, aj ktorúkoľvek fotku vyfotenú počas dňa.

 

Microsoft Pix appMicrosoft Pix ios

 

Pix po stlačení spúšte zachytí niekoľko snímkov, z ktorých sú následne umelou inteligenciou a postprocesingom vytvorené takzvané best image.

Dôraz aplikácia kladie hlavne na to, aby ľudia vyzerali na fotkách čo najlepšie. Preto skrášľuje pokožku, rozjasňuje tvár a celkovo upravuje tóny a farby fotografie.

 

Microsoft Pix aplikácia
ZDROJ | Microsoft

Popri bežných statických fotkách Pix kamera dokáže tiež vytvoriť Live “živé” fotky. Tie by, ale neboli vôbec zaujímavé keby ste ich museli vytvárať až po aktivovaní ako je to v základnej aplikácii kamery od Applu.

Pix ich jednoducho vytvorí sám po tom, čo rozpozná pohyb na fotografii. Po odfotení vám ponúkne upravenú klasickú fotografiu spolu s live fotkou a uložiť si teda môžete obe.

 

 

V tomto by sa mal Apple od Microsoftu učiť. Miesto otravného zapínania a vypínania funkcie živé fotky sa táto funkcia zapne sama po rozpoznaní pohybu.

Medzi živými fotkami od Applu a tými vytvorenými aplikáciou Pix je ešte jeden rozdiel a to ten, že PIx nenatáča video, ale poskladá viacero fotiek dokopy aby vytvorili plynulý a stabilný pohyb na fotke.

Samozrejmosťou aplikácie je tiež základná úprava vyfotených fotiek alebo ich označenie, ako obľúbené.

Microsoft Pix 9Microsoft Pix 6

 

Do videa Microsoft zakomponoval funkcionalitu svojej ďalšej aplikácie Hyperlapse. Záznam videa cez aplikáciu Pix teda môže byť výborný pre tvorbu časozberného videa.

 

Microsoft hovorí, že aplikáciu už pripravuje aj pre Android, no jej integráciu do kamery v telefónoch s Windows 10 pravdepodobne nečakajte. Cesta Microsoftu je teda jasná. Nedarí sa im s Windows 10, tak sa snažia ovládnuť zaujímavými aplikáciami konkurenčné platformy.

 

Pix je najnovším projektom Microsoftu. Aplikácia je jednoduchá pre bežných používateľov na každodenné fotenie. Sľubuje veľa a dosť sa jej toho darí aj plniť. Microsoft Pix je zadarmo, tak aplikáciu určite skúste a možno sa vám zapáči natoľko, že ňou nahradíte klasickú iOS kameru.

 

Microsoft Pix

Stiahnuť aplikáciu                           Viac aplikácií na Apliblog.sk

Nastáva nová generácia aplikácií? Progresívne webové aplikácie. O čo ide?

30.08.2017

Aplikácie využíva čím ďalej tým viac ľudí. Aplikácie nám vedia byť vo veľa prípadoch veľmi nápomocné. V dobe inteligentných telefónov to bez aplikácií už ani nie je možné. Asi je celkom ťažké si predstaviť niečo, čo by mohlo „nahradiť“ mobilné aplikácie. No nastal ten čas a Google prináša niečo nové. Ale pozor – nie na prvý pohľad. Na trh [...]

Tvoj domáci miláčik môže byť odteraz v bezpečí

07.08.2017

Táto aplikácia zaujme každého milovníka zvierat a hlavne ak ide o ich bezpečnosť. Strata psa – to zrejme zabolí každého a hlavne, ak ho beriete ako člena rodiny. Čo nasleduje potom aby ste ho našli to si vie zrejme každý predstaviť. V takejto situácii ostáva len dúfať, že sa niekto ozve s tým, že jeho miláčika našiel. Vďaka dnešnej modernej dobe (ak ju viete [...]

Zdravé Smoothie recepty teraz v aplikácii zadarmo

25.07.2017

Kto by nepoznal hit posledných rokov – smoothies. Trend, ktorému sa nejde vyhnúť a ktorý doslova obletel celý svet. Postupne sa tieto zdravé nápoje dostávajú aj do srdca Slovákov. Tento a minulý rok zaplavili kníhkupectvá knihy, ktoré ponúkaju ľahké aj náročnejšie recepty a môžete si ich zabezpečiť za cca 10 eur. Bola teda len otázka času, kedy sa na trhu [...]

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 216445x
Priemerná čítanosť článkov: 3231x

Autor blogu

Kategórie