Založ si blog

Cestovanie s vlastným príbehom, to tu ešte nebolo!

Cestuj, spoznávaj a utvor si vlastný príbeh. Prinášame vám článok vo forme rozhovoru o originálnej aplikácii Geodventure s jej samotným autorom.

 

Ahoj Robert, mohol by si sa nám v skratke predstaviť?

Ahojte, mám 39 rokov a takmer 16 rokov pracujem v bankovníctve. Keďže aplikácie sú už mnoho rokov mojim koníčkom, jedného dňa, asi 2 roky dozadu, som sa rozhodol splniť si svoj kreatívny sen a vytvoriť appku. Tak som vybral úspory, vzal úver a začal v každej voľnej chvíli realizovať svoje predstavy o tom, čo chcem ponúknuť všetkým cestovateľom 🙂

 

iphone cestovanie geodventure

Podľa zamerania aplikácie GEODVENTURE usudzujem, že si náruživý cestovateľ. Pochváľ sa nám, ktoré krajiny a miesta so navštívil? Ktorú krajinu alebo miesto by si odporučil?

Cestovanie je moja vášeň a navštívil som niekoľko desiatok krajín. Mojou srdcovkou je JV Ázia – Kambodža, Laos, Thajsko, ale aj úžasné miesta v Európe ako Korzika, Sardínia či nádherné zákutia u nás na Slovensku.

 

Aký bol tvoj najväčší zážitok pri spoznávaní nových miest a kultúr, keďže aj o tom je tvoja aplikácia.

Od malička som rád spoznával nové miesta cez príbehy – skutočné alebo vymyslené. Pretože príbeh je to, čo ti nové nepoznané miesto ozvláštni a dostane ťa naprieč časom alebo priestorom. Moja aplikácia má heslo: „Každá ulica má svoj príbeh”. A je to pravda. Každí si vieme s akýmkoľvek miestom vytvoriť ten svoj príbeh. Vďaka platforme Geodventure bude vytvorenie príbehu ešte jednoduchšie a teda zastávky, cez ktoré človek prejde popri svojom cestovaní, dokáže jednoducho prevteliť do príbehu.

 

cestovanie a geodventure

Čo ťa inšpirovalo k vytvoreniu aplikácie Geodventure? Na vašom blogu som čítal, že nápad prišiel pri pive. Takže aj ty si jeden z tých, čo vďačí pivu za skvelé nápady ? 🙂

Geodventure vzniklo pri pive 🙂 Bol to klasický chlapský pivný brainstorming s mojimi priateľmi. Určite to poznáš tiež 🙂 Väčšinou však tie nápady aj v daný večer skončia… Ja som sa však vtedy rozhodol, že ten nápad zhmotním a stane sa realitou. A o necelé 2 roky sa aj stal!

 

Vedel by si v krátkosti opísať Geodventure? V čom je jedinečný?

Jedinečnosť Geodventure je v tom, že spája dve skupiny ľudí cez webovú platformu a mobilnú aplikáciu. Prvá skupina sú tí, ktorí radi cestujú a píšu svoje zážitky alebo tí, ktorí majú kreatívneho ducha” a chcú svoje skutočné zážitky zhmotniť do príbehov, ktoré sa odohrávajú na miestach, ktoré navštívili. Na webovej platforme Geodventure ( www.geodventure.com) vedia rýchlo a jednoducho pod svojim osobným profilom vytvoriť príbeh, ktorý bude obsahovať geolokačné súradnice a v rámci príbehu tak užívateľa príbeh sprevádza v reálnom prostredí po reálnych vybraných miestach. Navyše na týchto príbehoch možu následne zarábať a vytvoriť si príjem pre ďalšie cestovanie alebo tvorbu. Sami dokonca píšeme o tom, ako vytvoriť tie najlepšie príbehy a ako môžu užívatelia zvýšiť svoje šance na zárobok.

 

Aplikácia, kde si príbehy môžeš stiahnúť, je pre druhú skupinu ľudí. A to tých, ktorí radi cestujú, no nechcú blúdiť s bedekrom v ruke, alebo v skupine za sprievodcom so zdvihnutým dáždnikom či s mobilnou encyklopédiou v ruke. Jednoducho povedané – Aplikácia je pre dobrodruhov. Ľudí, ktorí chcú spoznať New York z príbehu Gangstra z 1920 roku a nechcú sa voziť s popcornom v Tour-buse :).

 

Funguje to tak, že užívateľ aplikácie vidí mapu s jednotlivými “ zastávkami”, ktoré musí v rámci príbehu navštíviť a správne odpovedať na kvízovú úlohu, ktorú dostane len pri dosiahnutí stanoveného miesta. Správna poloha cestovateľa a zastávok je kontrolovaná cez GPS súradnice. Takéto potulky medzi jednotlivými miestami sú prepojené dejovou líniou príbehu a jednotlivé časti sa odkrývajú len pri dosiahnutí jednotlivých miest v príbehu.

 

Mohol by si čitateľom priblížiť ako funguje zarábanie na tvojej aplikácii?

Ako autor príbehu, ktorý vytvoríš na geodventure.com zarábaš 30 % z každého stiahnutia príbehu iným úžívateľom. Ten si ho sťahuje cez mobilnú appku. Cenu príbehu si určí autor, rovnako ho môže sám spropagovať. Platby za príbehy každému autorovi narátavame a kedykoľvek si ich cez Paypal vie dať vyplatiť (prípadne ich časť). Rýchlo a jednoducho. Geodventure nechce stáť dobrodruhom v ceste. Chce byť fér a neustále prichádza s funkciami, ktoré tvorbu príbehov zefektívňujú a zatraktívňujú. Pre zaujímavosť uvediem zopár čísiel, tie nikdy neomrzia.

 

Aplikáciu sme spustili 21.12.2016 a ponúkame v nej takmer 100 príbehov z 80 miest sveta. Je na užívateľovi, čo si vyberie. Takže ak chceš spoznať Rím – odporúčam s našim Templárskym príbehom! Niektoré príbehy majú dokonca pokračovania ! Užívatelia sú zatiaľ prevažne z Európy a rátajú sa v stovkách. Čo pri našom skromnom marketingovom rozpočte a načasovaní v období zimných sviatkov považujem za dobrý začiatok. Navyše toto obdobie beriem ako unikátnu možnosť na doladenie aplikácie a jej funkcií spoločne s jej užívateľmi.

 

cestovanie s pribehom

 

Na čo sa môžeme tešiť v najbližšej dobe ?

Pracujeme intenzívne na spustení Indiegogo kampane, kde chceme od našich priaznivcov získať prostriedky na Android verziu, posielnenie marketingu a povedomia o GEODVENTURE a na pripravené vylepšenia – grafiku, ranking systém a lojalitný program. Taktiež sa pohrávame s myšlienkou rozšírenej reality a jej prepojením na konkrétne príbehy.

 

Keďže GEODVENTURE vzniklo pri pive. Môžeš nám povedať tvoje obľúbené? 🙂

Mám rád malé pivovary, pretože ich majitelia mi pripomínajú mňa samého. Idú za svojim snom a na konci ich snaženia je konkrétny výsledok, ktorý sa snažia ponúknuť svetu. Ale teraz konkrétne: naposledy to bol Wywar z Holíča a Choo Choo od slánskeho pivovaru Antoš. Určite odporúčam k potulkám s Geodventure.

 

Chceš ešte niečo odkázať našim čitateľom ?

Ďakujem všetkým za doterajšiu priazeň a taktiež za doterajšiu podporu! Dúfame, že sa čoskoro GEODVENTURE stane vašim verným cestovateľským partnerom.

 

geodventure.com

 

Ak sa ti tento článok páčil, a dal ti nové info, zdieľaj lajkuj na Facebooku a podeľ sa o tieto informácie so svojimi kamarátmi.

Apliblog.sk

Nastáva nová generácia aplikácií? Progresívne webové aplikácie. O čo ide?

30.08.2017

Aplikácie využíva čím ďalej tým viac ľudí. Aplikácie nám vedia byť vo veľa prípadoch veľmi nápomocné. V dobe inteligentných telefónov to bez aplikácií už ani nie je možné. Asi je celkom ťažké si predstaviť niečo, čo by mohlo „nahradiť“ mobilné aplikácie. No nastal ten čas a Google prináša niečo nové. Ale pozor – nie na prvý pohľad. Na trh [...]

Tvoj domáci miláčik môže byť odteraz v bezpečí

07.08.2017

Táto aplikácia zaujme každého milovníka zvierat a hlavne ak ide o ich bezpečnosť. Strata psa – to zrejme zabolí každého a hlavne, ak ho beriete ako člena rodiny. Čo nasleduje potom aby ste ho našli to si vie zrejme každý predstaviť. V takejto situácii ostáva len dúfať, že sa niekto ozve s tým, že jeho miláčika našiel. Vďaka dnešnej modernej dobe (ak ju viete [...]

Zdravé Smoothie recepty teraz v aplikácii zadarmo

25.07.2017

Kto by nepoznal hit posledných rokov – smoothies. Trend, ktorému sa nejde vyhnúť a ktorý doslova obletel celý svet. Postupne sa tieto zdravé nápoje dostávajú aj do srdca Slovákov. Tento a minulý rok zaplavili kníhkupectvá knihy, ktoré ponúkaju ľahké aj náročnejšie recepty a môžete si ich zabezpečiť za cca 10 eur. Bola teda len otázka času, kedy sa na trhu [...]

karlova ves, električka, bratislava, Segnerovsa

V Karlovej Vsi zrazila električka chodkyňu, skončila v nemocnici

23.04.2024 11:18

Polícia chodcom zdôrazňuje, že sú povinní dať električke prednosť aj na neriadených priechodoch pre chodcov.

kalamita, lykožrút, Čierny Balog

Mimoriadnu situáciu pre lykožrúta rozšírili aj na okresy Revúca a Detva

23.04.2024 10:56

Na lykožrútovú kalamitu v okolí Čierneho Balogu upozornili lesníci začiatkom marca.

medveď, svit

Po cyklistickom chodníku vo Svite sa pohyboval medveď

23.04.2024 10:43

Mesto Svit v Popradskom okrese vyzýva obyvateľov i návštevníkov na opatrnosť.

sunak

Rada Európy aj OSN kritizujú plány Británie na deportácie migrantov do Rwandy

23.04.2024 10:35

Migrantov by mali deportovať bez ohľadu na ich pôvod, ak prídu do Británie nelegálne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 216597x
Priemerná čítanosť článkov: 3233x

Autor blogu

Kategórie