Je online monitorovanie vozidiel tá správna voľba pre vás?

19. júna 2017, Apliblog.sk, Aplikácie

monitorovanie-vozidiel

Dnes si predstavíme mobilnú aplikáciu na monitorovanie vozidiel. Na čo takáto aplikácia či zariadenie slúži, aké má využitie, pre koho je to vhodné a kde si niečo takéto zaobstarať sa dozviete v tomto článku. 

Na čo je dobré monitorovanie vozidiel?

Také monitorovanie má viac využití. Či už na podnikateľské alebo súkromné účely.

1.Každý z nás, a možno práve hlavne v tejto dobe, ocení bezpečnosť vozidla. Najmä ak ide o nejaké hodnotnejšie vozidlo. Koniec koncov však aj bežné vozidlo má nemalú hodnotu a oceníme každé zabezpečenie. Predstavte si, že po náhľade do vášho smartfónu môžete vidieť kde sa vaše vozidlo nachádza. Či už pri jazde alebo keď je odstavené. Aplikácia vám ukáže polohu, rýchlosť a tiež aj prejdenú vzdialenosť. Takže v prípade, že auto niekomu požičiate, alebo vám ho niekto ukradne, vďaka monitorovaciemu systému môžete mať svoje auto ľahko pod kontrolou.

2.Pre podnikateľov bude zaujímavá okrem bezpečnosti aj kniha jázd. Ako už bolo spomenuté, aplikácia zaznamenáva aj prejdenú vzdialenosť. To znamená, že v histórii si môžete pozrieť prejdené kilometre nie len podľa hodín ale aj podľa jednotlivých mesiacov. V prípade, ak máte väčší vozový park, do systému môžete pridať aj viac vozidiel a o každom aute tak budete mať dokonalý prehľad.

 

Ako to celé funguje?

Zrejme je už jasné, že len stiahnuť napr. aplikáciu EUtracker stačiť nebude. V aute je potrebné mať zamontované zariadenie, ktoré všetky tieto údaje zaznamenáva. Celé to funguje na systéme, ktorý získava údaje z GPS a tie na základe mobilných dát posiela do vášho smartfónu. Samozrejme však všetko môžete sledovať aj na počítači. Niektoré firmy, u ktorých si takéto zariadenie môžete zabezpečit, vám ho aj profesionálne namontujú do vášho vozidla, takže s tým nemáte žiadne starosti.

 

Tak čo, aj vám sa takéto monitorovanie vozidiel páči?

 

Viac aplikácií nájdeš na Facebooku