Založ si blog

Nastáva nová generácia aplikácií? Progresívne webové aplikácie. O čo ide?

progresivne-webove-aplikacie

 

Aplikácie využíva čím ďalej tým viac ľudí. Aplikácie nám vedia byť vo veľa prípadoch veľmi nápomocné. V dobe inteligentných telefónov to bez aplikácií už ani nie je možné. Asi je celkom ťažké si predstaviť niečo, čo by mohlo „nahradiť“ mobilné aplikácie. No nastal ten čas a Google prináša niečo nové. Ale pozor – nie na prvý pohľad. Na trh vstupujú Progresívne webové aplikácie (PWA).

Progresívne webové aplikácieProgresívne webové aplikácie upozornenia pwa

Čo to vlastne PWA je? Dá sa povedať, že ide o webovú aplikáciu, ktorá sa správa ako mobilná aplikácia.

Príklad: Ak navštívim webovú stránku cez telefón alebo tablet, prehliadač to rozpozná a web sa začne správať ako mobilná aplikácia. Automaticky sa ma spýta či chcem webovú aplikáciu pridať na plochu telefónu, prípadne či chcem dostávať rôzne upozornenia.

 

Takéto aplikácie sú na prvý pohľad identické s klasickou aplikáciou. No je tu pár rozdielov:

  1. PWA aplikáciu je možné vyskúšať aj bez jej inštalácie. Samozrejme jej inštalácia otvára nové možnosti.
  2. Inštalácia nepotrebuje GooglePlay a ani App Store.
  3. Takéto aplikácie zaberajú menej miesta.
  4. Aktualizácia prebehne okamžite po spustení aplikácie a to v podstate okamžite.
  5. Nie sú vyžadované prístupy do súkromia ako napr. kontakty, čo značí o vyššej bezpečnosti.

 

Prečo sa Google pustil do progresívnych webových aplikácií? Podľa štatistík je podstatne viac navštevovaný web cez telefón, no užívatelia trávia viac času na aplikáciách. Preto prichádzajú progresívne webové aplikácie, ktoré by mali byť niekde medzi webom a aplikáciou, aspoň čo sa týka návštevnosti.

progresívne webové aplikácie graf

 

Každopádne takéto progresívne webové aplikácie vedia byť aj vynikajúcim marketingovým nástrojom. Ich obrovskou výhodou je podstatne dostupnejšia cena pre malých podnikateľov. Aj napriek nižšej cene je dostupný, spoľahlivý a určite sa onedlho stane veľmi obľúbeným nástrojom veľkej časti webových stránok.

 

Chcete patriť medzi prvých, ktorí používajú Progresívne webové aplikácie? Tím Eazi-Apps s dlhoročnými skúsenosťami pri tvorbe mobilných aplikácií a teraz aj Progresívnych webových aplikácií, Vám určite poradí ako ich správne využívať.

Tvoj domáci miláčik môže byť odteraz v bezpečí

07.08.2017

Táto aplikácia zaujme každého milovníka zvierat a hlavne ak ide o ich bezpečnosť. Strata psa – to zrejme zabolí každého a hlavne, ak ho beriete ako člena rodiny. Čo nasleduje potom aby ste ho našli to si vie zrejme každý predstaviť. V takejto situácii ostáva len dúfať, že sa niekto ozve s tým, že jeho miláčika našiel. Vďaka dnešnej modernej dobe (ak ju viete [...]

Zdravé Smoothie recepty teraz v aplikácii zadarmo

25.07.2017

Kto by nepoznal hit posledných rokov – smoothies. Trend, ktorému sa nejde vyhnúť a ktorý doslova obletel celý svet. Postupne sa tieto zdravé nápoje dostávajú aj do srdca Slovákov. Tento a minulý rok zaplavili kníhkupectvá knihy, ktoré ponúkaju ľahké aj náročnejšie recepty a môžete si ich zabezpečiť za cca 10 eur. Bola teda len otázka času, kedy sa na trhu [...]

Je online monitorovanie vozidiel tá správna voľba pre vás?

19.06.2017

Dnes si predstavíme mobilnú aplikáciu na monitorovanie vozidiel. Na čo takáto aplikácia či zariadenie slúži, aké má využitie, pre koho je to vhodné a kde si niečo takéto zaobstarať sa dozviete v tomto článku. Na čo je dobré monitorovanie vozidiel? Také monitorovanie má viac využití. Či už na podnikateľské alebo súkromné účely. 1.Každý z nás, a možno práve [...]

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 215477x
Priemerná čítanosť článkov: 3216x

Autor blogu

Kategórie