Založ si blog

Najúspešnejšie slovenské aplikácie v App Store #1

Na trhu s aplikáciami pre mobilné operačné systémy to nejakú dobu skúšajú už aj slovenskí vývojári, AKA developeri. Ich úspech, ako aj návratnosť vložených prostriedkov a energie, je diskutabilnou otázkou, no našinci si niektoré z nich celkom obľúbili.
Väčšina slovenských programátorov orientuje svoju aplikáciu na anglicky hovoriacich užívateľov, čo sa spravidla nevypláca. Ich práca má šancu zaujať na našom, ešte vždy skromnom trhu, no vo svete tieto programy pre smartfóny nie sú schopné konkurovať iným, hoci možno aj menej kvalitným verziám.
Napriek tomu sa však občas „zadarí“ a nejaká slovenská aplikácia sa vyšplhá v hitparáde App Store-u na jej vrchné priečky. Pozrime sa teda na tie, ktoré tam sídlia momentálne.

Minúta po minúte, iPhone a iPad,zadarmo
Aplikácia patriaca pod portál Nezávislých novín sa dnes nachádza na 2. priečke v hitparáde slovenského App Store. Ide o prehľadnú, vkusnú a funkčnú verziu webu ako odliatu pre iPhone. Navyše ide o jednu z prvých slovenských aplikácií, ktoré podporujú iPhone 6/6+. Jej aktuálne hodnotenie je 4,5 hviezdičky.

Informácie minúta po minúte

Autoškola SK 2015 iPhone a iPad, 1,99€
Mimoriadne užitočná aplikácia pre všetkých nádejných šoférov obsahuje oficiálne testy pre skupiny A (osobné automobily) a B (motocykle). Samozrejmosťou je automatická kontrola testu, pridelenie bodov a zobrazenie správnych odpovedí. Aplikácia je hodnotená 4,5 hviezdičkami a nachádza sa na 4.mieste aktuálnej hitparády,

Faraón, iphone, iPad a iPod, zadarmo
Jedna z najhranejších kartových hier má nejakú dobu už aj svoju iOS verziu. Tej sa ešte vždy darí pohybovať sa v horných častiach hitparády – dnes je to presnejšie 12.miesto. Spoločnosť, ktorá ja vyvinula (Zenity a.s.) je zároveň autorom nádejnej aplikácie Kalorické tabuľky. Úspešnejší Faraón je ohodnotený užívateľmi na 4 hviezdičky.

Faraón pre android

ObeseneciPhone a iPad, 0,99€
Na 15.stupienku platených aplikácií nájdete tento týždeň ďalší program spod Tatier. A po Faraónovi ide opäť o „hazardnú hru“, ktorú poznajú už deti v škôlke. Obesenec si zakladá na jednoduchom autentickom dizajne a osvedčených pravidlách. Jeho aktuálne skóre je 3,5 hviezdičky.

Hra obesenec pre android

Z dnešného prehľadu je to všetko. My v našej redakcii veríme, že sa slovenskí vývojári naďalej budú púšťať do tvorby aplikácií pre domáci trh a prajeme im bohatý odbyt. Snáď sa v slovenskom App Store čoskoro objavia ďalšie aplikácie hodné zmienky v novom článku.

 

Viac Aplikácií pre tvoj smartfón

Nastáva nová generácia aplikácií? Progresívne webové aplikácie. O čo ide?

30.08.2017

Aplikácie využíva čím ďalej tým viac ľudí. Aplikácie nám vedia byť vo veľa prípadoch veľmi nápomocné. V dobe inteligentných telefónov to bez aplikácií už ani nie je možné. Asi je celkom ťažké si predstaviť niečo, čo by mohlo „nahradiť“ mobilné aplikácie. No nastal ten čas a Google prináša niečo nové. Ale pozor – nie na prvý pohľad. Na trh [...]

Tvoj domáci miláčik môže byť odteraz v bezpečí

07.08.2017

Táto aplikácia zaujme každého milovníka zvierat a hlavne ak ide o ich bezpečnosť. Strata psa – to zrejme zabolí každého a hlavne, ak ho beriete ako člena rodiny. Čo nasleduje potom aby ste ho našli to si vie zrejme každý predstaviť. V takejto situácii ostáva len dúfať, že sa niekto ozve s tým, že jeho miláčika našiel. Vďaka dnešnej modernej dobe (ak ju viete [...]

Zdravé Smoothie recepty teraz v aplikácii zadarmo

25.07.2017

Kto by nepoznal hit posledných rokov – smoothies. Trend, ktorému sa nejde vyhnúť a ktorý doslova obletel celý svet. Postupne sa tieto zdravé nápoje dostávajú aj do srdca Slovákov. Tento a minulý rok zaplavili kníhkupectvá knihy, ktoré ponúkaju ľahké aj náročnejšie recepty a môžete si ich zabezpečiť za cca 10 eur. Bola teda len otázka času, kedy sa na trhu [...]

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 216688x
Priemerná čítanosť článkov: 3234x

Autor blogu

Kategórie